Zanetti Grana Padano DOP, revet

Styrke

Zanetti Grana Padano DOP, revet

Historien bak
Grana betyder det ujevne, grynete. Padano henviser til det geografiske område, nemlig “Padus” – ved Po-floden i det nordlige Italia. Grana Padanos historie går tilbake til ca. år 1000, hvor cisterciensermunkene fremstillte Grana Padano av tiloverskommen melk. Osten produseres i dag stadig av upasteuriseret kumelk og hovedsakeligt med håndkraft etter gamle håndverksmessige traditsjoner. Grana Padano har det ettertraktede DOP-betegnelser, dvs. at før osten kan selges under navnet Grana Padano, skal den kontrolleres av konsortiet for Grana Padano, som gir osten et brennemerke i skorpen som tegn på godkjennelse.

Utseende og smak
Noen ønsker å rive osten selv, mens andre ser fordelen av at osten er revet på forhånd. Denne ferskrevet Grana Padano rives av hele Grana Padano-hjul hvor skorpen er fjernet. Den er fintrevet og har den samme fantastiske og karakterfulle smak som den hele osten har.

Tips for bruk
Revet Grana Padano er med til å gi et herligt piff i matlagingen – revet over utallige varme retter, f.eks. på pasta eller gratinerte retter.

Kjenner du også disse produktene?