Société Roquefort AOP

Styrke

Société Roquefort AOP

Historien bak
En av verdens eldste og fornemmeste oster er uten tvil Roquefort, som kommer fra byen av samme navn, beliggende i Aveyron i det sydlige Frankrike. For at osten kan kalles Roquefort, skal den lagres i de kalkholdige grotter i berget Combalou i 4 til 6 måneder. Inne i berget har naturen for millioner av år siden skapt et unikt lagerrom, hvor kjølige vinder via sprekker i klippeveggene gjennomstrømmer de naturlige rommene. Hernede oppsto mormuggen til den Penicillium Roqueforti, som brukes i dag både til Roquefort og til stort set alle andre blåmuggoster. Roquefort er fremstillet af upasteuriseret fåremelk, som gjør den til en helt spesiel raffineret smaksopplevelse. Roquefort osten har vært kjent siden det 8. århundrede.

Utseende og smak
Roquefort har flotte karakteristiske blåmuggmarmoreringer pent fordelt i hele osten. Den har en ren salt smak, som spiller godt med melkens sødme. Ostemassen er fuktig og smuldrende og bør skjæres med en “oppvarmet” kniv. Osten smelter i munnen og etterlater en eventyrlig smak av blåmugg og salt. En moden ost som er særdeles kraftig i smaken.

Tips for bruk
Roquefort er på grunn av sin fyldige smak god som dessert med noe søtt,evt. akasiehonning, friske pærer, tørkete frukter som fikner eller aprikoser. Osten passer også godt i dressinger eller skåret i terninger til salater.

Kjenner du også disse produktene?