Salakis Rysk Yoghurt
Historien bak
Å syrne melk med yoghurtkultur, har man gjort i mange tusen år. Yoghurten kom til Europa i 1600-tallet.
Utseende og smak
Russisk yoghurt inneholder 17 % fett. Det gjør den rundere i smaken men med yoghurtens milde, friske syre i behold. Den har en myk, kremet konsistens, slik som vispet fløte. Den er også et godt alternativ til crème fraiche, fløte og rømme som alle har høyere fettinnhold.
Tips for bruk
Russisk yoghurt har meget gode kokeegenskaper. Den er derfor særlig velegnet til varme retter som sauser og paier, hvor den tåler den høye temperaturer uten å skille seg eller bli kornet. Den går også godt sammen med retter som selv inneholder syre og hvor andre meieriprodukter da har lett for å skille seg.
Den er naturligvis også god i kalde retter, den holder på væsken godt og er velegnet til salater som brukes i f.eks. wraps og pitabrød. Men den er også perfekt til flotte desserter. I kakefyll, kremer, pannacotta, is og fromasjer gir yoghurten en fast konsistens som gjør gelatin eller andre fortykningsmidler unødvendig. Den milde syren balanserer bær, frukt og annet søtt perfekt.
Øvrige meieriprodukter
Kroatia