Président Sainte Maure

Styrke

Président Sainte Maure

Historien bak
Geiteost ble fremstillet ved Middelhavet for over 1200 år siden. Denne tradisjonen ble tatt med nordover av Saracenerne. De brakte i det 8. århundrede osten med seg da de slo ned i nordvest Frankrike, i regionen Loire, der den dag i dag er det viktigste område for fremstilling av geiteost i Frankrike.

Utseende og smak
St. Maure er en Chèvre. Den har en flott tynn overflate av hvitmugg. Osten har til å begynne med en lett smuldrende konsistens, men blir bløtere etetrhvert som tiden tiden går. Den ferske osten kan ofte ha en kjerne. Smaken forandres også i løpet av modningen og går fra frisk og mild til en karakterisktisk, men stadig mild, og deilig, rund Chèvre. Dens form, som rull, gjør det enkelt å skjære den i flotte skiver som passer perfekt til f.eks en kjeks.

Tips for bruk
St. Maure er perfekt til ostebordet, hvor den serveres med brød og frisk eller tørket frukt. Prøv også St. Maure smuldret i salat, en skive smeltet på en varm biff eller lag klassikeren Chèvre chaud.

Kjenner du også disse produktene?