Président Petit Brie

Styrke

Président Petit Brie

Historien bak
Brie er oppkalt etter et distrikt av samme navn øst for Paris, hvor man tradisjonelt fremstillede brie. Brie osten var allerede kjent for over 1000 år siden. I middelalderen brakte Kong Philippe August osten med til hoffet i Paris, hvor den for alvor ble kjent. Kyrne, som gir melken til denne brien, har gresset i det frodige og bergfylte område omkring meieriet. Forholdene her gir en helt karakteristisk melk, som avspeiler seg i ostens runde og fyldige smak.

Utseende og smak
Denne brie er meget smakfull, fyldig og altid serveringsklar. Husk å ta den ud av kjøleskapet 1 time før servering – da er den aller best.

Tips for bruk
Kan nytes alene med en kopp te eller et glass rød- eller hvitvin, men er også meget velegnet på ostebordet med kjeks og litt frisk frukt som f.eks druer og pære – deilig.

Kjenner du også disse produktene?