Président Brie Gourmet

Styrke

Président Brie Gourmet

Historien bak
Brie er oppkalt etter et distrikt av samme navn øst for Paris, hvor man tradisjonelt fremstillede brie. Brie osten var allerede kjent for over 1000 år siden. I middelalderen brakte Kong Philippe August osten med til hoffet i Paris, hvor den for alvor ble kjent. Kyrne, som gir melken til denne brien, har gresset i det frodige og bergfylte område omkring meieriet. Forholdene her gir en helt karakteristisk melk, som avspeiler seg i ostens runde og fyldige smak.

Utseende og smak
Brie Gourmet har en mer intens og fyldig smak enn de fleste andre brier. Selvom osten er laget på pasteurisert melk, leder den tankene i retning av råmelksbrien Brie de Meaux AOP. Det skyldes de muggkulturer som osten er laget med.

Tips for bruk
Ta osten ut af kjøleskapet en time før servering. Der er en verden til forskjell på en tempereret ost og en kjøleskapskald ost! Nyt på brød eller kjeks sammen med for eksempel litt syltetøy

Kjenner du også disse produktene?