Manchego Don Bernardo DOP

Styrke

Manchego Don Bernardo DOP

Historien bak
Manchego er Spanias mest kjente fåremelksost. Den er oppkalt etter regionen La Mancha, hvor den også blir produsert. Osten ble omtalt av Cervantes i legenden om Don Quijote fra La Mancha, men den har blitt produsert i La Mancha allerede siden romerrikets tid.

Manchego har vært opprinnelsesbeskyttet siden 1984, og er derfor underlagt flere krav til produksjon. F.eks. skal den kun produseres med melk fra Manchego-sau, i La Mancha-regionen og med den tradisjonelle modningsprosess.

Utseende og smak
Denne Manchego er lagret i 6 – 9 måneder, noe som gir osten en god, fyldig og litt salt smak. Det er en fast ost. Den er en anelse tørr, men samtidig fyldig og kremet. Den er enkel å skjære.

Tips for bruk
Skjær i smale trekanter og server på ostebordet

Kjenner du også disse produktene?