Grana Padano DOP

Styrke

Grana Padano DOP

Historien bak
Grana betyr ujevn, kornete. Padano refererer til det geografiske området, nemlig “Padus” – ved elven Po i Nord-Italia. Grana Padanos historie går tilbake til rundt år 1000, da cisterciensermunkene laget Grana Padano av restmelk. Osten produseres fortsatt i dag av upasteurisert kumelk, hovedsakelig for hånd, etter gamle håndverkstradisjoner. Grana Padano har den ettertraktede DOP-betegnelsen, noe som betyr at osten må kontrolleres av Grana Padano-konsortiet før den kan selges under Grana Padano-navnet, som gir osten et brennmerke i skorpen som et tegn på godkjenning.

Utseende og smak
Denne Grana Padano er lagret på trehyller i minst ni måneder. Grana Padano har en fast, lett smuldrende konsistens og en fantastisk, karakterfull smak.

Tips for bruk
Grana Padano er den perfekte forretten. Bryt osten i små biter og server med et glass musserende vin. Den er også ypperlig revet over en dampende porsjon pasta eller som flak i salater.

Kjenner du også disse produktene?