Galbani Mozzarella i skiver
Historien bak
Legenden forteller, at Mozzarella oppstod ved en feiltakelse, da en klump ostemasse falt ned i et kar med vann som var så varmt at osten ikke straks kunne samles opp. Da det endelig lot seg gjøre var osten blitt fast og elastisk. Mozzarella var opprinnelig fremstillet av den næringsrike bøffelmelken. Melken var ikke pasteuriseret og hadde kun ganske kort holdbarhet og ble primært solgt og spist lokalt. Det mesteav mozzarella fremstilles i dag av pasteuriseret kumelk. Men først da Galbani lanserte den hermetisk lukkede pose med saltlake, fikk ostene lengere holdbarhet og dermed mulighet for at bli solgt lengere vekk – både i Italia og utenfor landets grenser. Idag er frisk Mozzarella av alminnelig kumelk én af Italias mest tradisjonelle og utbredte oster.
Utseende og smak
40 små mozzarellaoster formet som skiver. Ligger i lake for å holde på ferskheten. Hver skive veier 25 gram, er ½ cm høy og måler 7 x 5 cm. Perfekt for å ha kontroll over forbruk og svinn. Alle skiver er like store og du har ikke noe avkapp på endene.
Tips for bruk
Legg skivene direkte i Caprese-salaten, i sandwich, burger, panini eller hvor du bruker mozzarella i skiver i dag.
Ferskost
Kumelk
Italia
Lombardia