Galbani Mozzarella, 80 g kuler

Styrke

Galbani Mozzarella, 80 g kuler

Historien bak
Legenden forteller, at Mozzarella oppstod ved en feiltakelse, da en klump ostemasse falt ned i et kar med vann som var så varmt at osten ikke straks kunne samles opp. Da det endelig lot seg gjøre var osten blitt fast og elastisk. Mozzarella var opprinnelig fremstillet av den næringsrike bøffelmelken. Melken var ikke pasteuriseret og hadde kun ganske kort holdbarhet og ble primært solgt og spist lokalt. Det mesteav mozzarella fremstilles i dag av pasteuriseret kumelk. Men først da Galbani lanserte den hermetisk lukkede pose med saltlake, fikk ostene lengere holdbarhet og dermed mulighet for at bli solgt lengere vekk – både i Italia og utenfor landets grenser. Idag er frisk Mozzarella av alminnelig kumelk én af Italias mest tradisjonelle og utbredte oster.

Utseende og smak
12 ferske mozzarellakuler i saltlake, som bidrar til å holde ferskheten. Hver kule veier 80 gram og gir noen riktig flotte skiver, som ikke er for store.

Tips for bruk
Mozzarellaen er god til både kalde såvel som varme retter. For eksempel i den klassiske Caprese-salat med tomater, frisk basilikum og Virgin olivenolje eller i andre salater, sandwich, på pizza og i gratinerte retter.

Kjenner du også disse produktene?