Galbani Mozzarella

Styrke

Galbani Mozzarella

Historien bak
Legenden forteller, at Mozzarella oppstod ved en feiltakelse, da en klump ostemasse falt ned i et kar med vann som var så varmt at osten ikke straks kunne samles opp. Da det endelig lot seg gjøre var osten blitt fast og elastisk. Mozzarella var opprinnelig fremstillet av den næringsrike bøffelmelken. Melken var ikke pasteuriseret og hadde kun ganske kort holdbarhet og ble primært solgt og spist lokalt. Det mesteav mozzarella fremstilles i dag av pasteuriseret kumelk. Men først da Galbani lanserte den hermetisk lukkede pose med saltlake, fikk ostene lengere holdbarhet og dermed mulighet for at bli solgt lengere vekk – både i Italia og utenfor landets grenser. Idag er frisk Mozzarella av alminnelig kumelk én af Italias mest tradisjonelle og utbredte oster.

Utseende og smak
Galbani Mozzarella skal ha en fersk smak med en anelse av melk. Den skal være mild og delikat – nærmest litt “melket”. Utover det skal det være en anelse syrlighet, ikke for mye og ikke for lite. Fargen skal være helt hvit, dog kan sesongsvingninger gjøre den en anelse gul. Jo ferskere osten er, jo mere elastisk er osten. Jo eldre osten blir, jo mer bløt og løs blir den pga laken den ligger i.

Tips for bruk
Galbani Mozzarella har mange anvendelsesmuligheter til hurtige, enkle og smakfulle retter, såvel kalde som varme. Klassikeren er naturligvis den kjendte Caprese salat med tomater, frisk basilikum og olivenolje. Men osten gør seg også godt i salater, på pizza og i gratinerte retter for å nevne noen eksempler.

Kjenner du også disse produktene?