Galbani Mascarpone

Styrke

Galbani Mascarpone

Historien bak
Mascarpone stammer fra et område sydvest for Milano, og menes å være produsert første gang i det 16. eller 17. århundrede. Det menes, at ordets betydning stammer fra “Mascherpa”, som betyder “avslappet” eller “slapp” og referer til det, at mascarpone ikke har noen spesifikk form. Opprinnelig ble det kun produsert i høst og vinter, til omgående fortæring.

Utseende og smak
Galbani Mascarpone er en mild, kremet ferskost og er italienernes svar på creme fraiche. Mascarpone er nok mest kjent som hovedingrediensen i Italias mest kjente dessert: Tiramisú, men den kan også brukes i f.eks. gryter og supper.

Tips for bruk
Galbani Mascarpone er et godt alternativ til fløte og er derfor særdeles velegnet i sauser. Men den kan også blandes med krydderier og anvendes som dip. Mascarpone er også god i dressinger, til baking, i pastaretter og ikke minst til desserter (også andre enn Tiramisú). Eller rør litt vaniljepulver og melis i mascarpone og server til kake.

Kjenner du også disse produktene?