Galbani Gorgonzola Intenso DOP

Styrke

Galbani Gorgonzola Intenso DOP

Historien bak
Gorgonzola er en av de mest kjente ostene i verden og dens historie går helt tilbake til år 878. Gorgonzola er beskyttet av konsortiet for Gorgonzola, som sikrer, at Gorgonzola ostene lever opp til en ensarthet, høy kvalitetsstandard. Derfor produseres Gorgonzola etter strenge regler, der blant annet betyr, at osten kun produseres med melk fra et bestemt område i Norditalien. Kun ved overholdelse av alle konsortiets krav, oppnår en gorgonzola den ettertraktede DOP -nominering.

Utseende og smak
Galbanis Gorgonzola Intenso kjennetegnes ved en perfekt balanse mellom den halvfaste men allikevel kremte konsistens og en fyldig, delikat smak av blåmugg.

Tips for bruk
Med sin halvfaste og likevel kremete konsistens er Galbanis Gorgonzola Intenso velegnet i salater og i varme retter, hvor man gjerne vil oppnå en pikant blåmuggsmak. Osten er også særdeles velegnet i dressinger, i sauser eller serveret på et ostebord med akasiehonning, friske/syltede pærer.

Kjenner du også disse produktene?