Styrke

Historien bak
Brie er oppkalt etter et distrikt av samme navn øst for Paris, hvor man tradisjonelt fremstillede brie. Brie osten var allerede kjent for over 1000 år siden. I middelalderen brakte Kong Philippe August osten med til hoffet i Paris, hvor den for alvor ble kjent. Kyrne, som gir melken til denne brien, har gresset i det frodige og bergfylte område omkring meieriet. Forholdene her gir en helt karakteristisk melk, som avspeiler seg i ostens runde og fyldige smak.

Utseende og smak
Président Brie er dekket av et tynt lag med hvittmugg. Osten er alltid spiseklar. Smaken er mild, men blir allikevel litt mer fyldig etterhvert som osten modnes. Konsistensen er kremet og bløt.

Tips for bruk
Man kan nesten ikke forestille seg et ostebord uten brie. Husk å ta osten ut av kjøleskapet ca. en time før servering. Da kommer smaken frem. Brie kan også brukes på andre måter, f.eks. i sandwich, i salater eller smeltet over en bakt potet.

Kjenner du også disse produktene?